Nyest rágja a napelemek kábeleit

Egyre több bejelentést kapunk műszaki meghibásodások miatt, ami a napelemeket, napkollektorokat érinti. Természetesen más rendszerek vezetékeit is elrágják ( tűzjelző, riasztó, kábeltévé, stb. ), de ez esetben komoly veszélyforrásról és jelentős anyagi károkról beszélhetünk. Végleges, biztos megoldást a szakszerű kiűzés és távol tartás jelenti. Ebben az esetben biztosra kell menni, semmiképpen sem szabad házi praktikákkal az időt húzni.

Miért rágják el a nyestek a kábeleket?

Féktelen természetükből adódik, hogy imádnak károkat okozni. Kábeleket rágcsálni, szigetelést szétszedni, ürülékkel és vizelettel szennyezni a padlásokat és autókat. Egész egyszerűen ilyen jellemzőkkel bír, leszoktatni erről a tevékenységről nem lehet csak elűzni. A nyestek által lakott területeken kívül kezeljük a járataikat, bejutási pontokat, gerendákat ahol járnak, illetve minden kábelt és vezetéket. A továbbiakban így nem lesznek képesek azokat a szájukba venni. Felmerül a kérdés, hogy miért nem rázza meg őket az áram? Egész egyszerűen a napelemek kábeleiben nincs folyamatosan feszültség, éjjel biztosan nem. Sok embert ugyan nem zavar a nyestek jelenléte a házban, viszont érdemes fontolóra venni a fentiek alapján, hogy maradjanak vagy sem.

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

Nyestkárok

A nyestkár tekintetében igen változatos dolgokra lehet gondolni. Az ember közvetlen környezetében telepednek meg leginkább, éppen ezért a károk tekintetében is az ember számára hasznos dolgokban tesznek kárt. Maga a károkozás az egyszerű dolgoktól egészen a milliós károkig terjedhet. Sokak számára már az is bosszantó lehet, ha a teraszra ürítenek, vagy összejárkálják a család autóját.

Nyestre utaló jelek

A különböző nyestre utaló jeleket két csoportba lehet osztani. Egyik esetben csak gyaníthatjuk a nyest jelenlétét. Ilyenek a hangok, szagok és foltok megjelenése az épület különböző részein, vagy a szomszédok beszámolói. Más esetben a nyomok teljesen egyértelműek. Például nyest ürülék, vizelet, jellegzetes kártétel és élelem maradványok mind egyértelmű jelei a nyest jelenlétének. Nyest jelei bővebben.

Biztos megoldás nyest ellen

Nyest kiűzését saját fejlesztésű több komponensű bio szerrel tudjuk biztosítani ( méregmentesen ) két év garanciával. A kiűzés és távol tartás lépései:

  • Helyszín felmérése – kártétel, bejutási pontok, stb.
  • Ürülék begyűjtése és elszállítása
  • Táplálék maradványok begyűjtése
  • Terület fertőtlenítése
  • Kiűzőszer kijuttatása, magas nyomású terítése
  • Dokumentálás és személyre szabott tanácsadás

Nyest kiűzés Ügyfélszolgálat

Telefon: +36 30 230 8595
E-mail: info@soskartevostop.hu
További információ a témáról: www.nyestkiuzes.hu