Nyest ürülék

Nyest ürülék kinézete és felkutatása

A nyest beazonosítása egy igen fontos művelet a további intézkedések megtétele érdekében. A nyest ürülék jelenti a legegyszerűbb, és a minden kétséget kizáró bizonyítékát annak, hogy nyest van a padláson. Természetesen vizuálisan, és rendkívül kellemetlen szaga alapján is felismerhető, de a nyest ürülék az ami rendszeres látogatásai miatt mindenhol megtalálható a portán vagy a padláson. Hogyan is lehet felismerni a nyest ürülékét? Jellegzetesen görbült, hosszúkás alakú és gyakran két részben, egymás mellett helyezkednek el. Az ürülék tartalmazza az általa elfogyasztott magvakat, ami elég feltűnő. Mivel a nyest mindenevő, ezért az ürülékének megjelenése is változatos. Rágcsálók, madarak, baromfi, és rovarok kerülhetnek az étlapjára. A nyest ürüléke ezen táplálékforrások alapján változhat kissé megjelenésében.

Nyest ürülék mennyisége a rejtekhelyen

A nyest ürülék mennyiségét több tényező befolyásolja, de gyakran a nyestvizelet okoz nagyobb problémát. Az ürüléket viszonylag egyszerűbb összegyűjteni és eltávolítani a helyszínről. Vizeletet viszont nem minden esetben lehet eltávolítani főleg, ha már átáztatta a falakat is. Bővebben a témáról a nyest kiűzés fejezetben olvashat. Nyest ürülék mennyiségét befolyásoló tényezők:

  • Nyestek száma
  • Búvóhelyek száma
  • Mióta tartózkodnak az adott területen
  • Elérhető táplálék mennyisége, minősége
  • Lakott az ingatlan, vagy nem lakott

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

Sok esetben a nyestek több padlásteret is belaknak. Ezért tapasztalható, hogy nem minden éjszaka hallani a nyestek által keltett zajokat. Természetesen a ürülék mennyisége is ezáltal megoszlik. A nem lakott ingatlanokban gondtalanul tudnak tevékenykedni. Nyaralókat, eladásra váró házakat érdemes időnként ellenőrizni. Nem kizárólag a nyestek miatt, más kártevő is megtelepedhet és elszaporodhat adott esetben jelentős károkat okozva.

Nyest ürülék videók

 Ürülék eltávolítása

A nyestek ürülékét minden esetben összegyűjtjük és a búvóhelyről eltávolítjuk. Ezt követően a érintett területet, vagy területeket fertőtlenítjük is. A vizelettel átitatott részeket szintén fertőtlenítjük és amennyiben lehetséges eltávolítjuk pl.: üveggyapot. Az ürülék eltávolítása látszólag egyszerűnek tűnik, gyakorlatban nem mindig az. Keményebb felületről a megfelelő eszközökkel fel lehet kaparni és össze lehet gyűjteni. Szigetelő anyagokról szinte kizárólag csak kézzel ( majdhogynem ) egyesével lehet összegyűjteni. Tudni kell a nyestek ürülékéről, hogy ragadós állagú. Egymáshoz kupacban is összeragadnak, valamint a felületekhez is ragasztószerűen tapadnak. Eltávolítása ezen okok miatt nehézkes, sok esetben gyomorforgató. Erre érzékenyek inkább meg se próbálják begyűjteni. A nyest kiűzés lényeges eleme a szaganyagok és élelem maradványok eltávolítása a területről.

Nyest ürülék képek

Telefon: +36 30 230 8595
E-mail: info@nyestkiuzes.hu
További információ a témáról: www.nyestkiuzes.hu