Nyest jelei

Mit érdemes keresni, ha nyest jelenlétére gyanakszik? Nyest jelei és egyéb nyomok.

Amikor valaki arra kezd gyanakodni, hogy valamilyen kisállat telepedett meg az ingatlanon belül, vagy annak közvetlen közelében, érdemes egyértelmű bizonyosságot szerezni a kérdésben. Más állatok és rovarok is képesek hasonló nyomokat, zajokat produkálni. Ezekről a jelenségekről bővebben is olvashat az éjszakai kártevő hangok részben.

Nyest lábnyom

A nyestek és más állatok lábnyomai a ház körül, illetve nyest jelei

Nyest jelei, nyomai

A különböző nyestre utaló jeleket két csoportba lehet osztani. Egyik esetben csak gyaníthatjuk a nyest jelenlétét. Ilyenek a hangok, szagok és foltok megjelenése az épület különböző részein, vagy a szomszédok beszámolói. Más esetben a nyomok teljesen egyértelműek. Például nyest ürülék, vizelet, jellegzetes kártétel és élelem maradványok mind egyértelmű jelei a nyest jelenlétének.

Amennyiben kártevő jelenlétére gyanakszik érdemes lesz körbenézni a feltételezett rejtekhelyek környékén első sorban. Ezen kívül az épület közvetlen közelében, valamint az udvaron is találhatunk nyomokat. Szembetűnő nyomok az ürülék nyomok amiket bárki felismerhet, legyen az nyest, vagy patkány ürüléke.

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

A beazonosítás nélkül sok ídőt lehet elvesztegetni és ezzel egyenes arányban több kárt fog elszenvedni az épület, ráadásul a költségek is magasabbak lesznek a „félrekezelések” miatt. Amennyiben segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink telefonon keresztül személyre szabott tanácsokkal tudják ellátni.

Nyest bejutás

Nyest bejutás meghatározása történhet kívülről és belülről. A bejutási pontok felderítése és megszüntetése nem kizárólag a nyestek miatt szükséges. Más állatok szintén bejuthatnak majd megtelepedhetnek ezeken a bejutási pontokon keresztül.

nyest bejutás

Nyest kártétele

Jelentős károkat képesek okozni a búvóhelyükön és annak közvetlen környezetében. Sok százezres vagy akár milliós nagyságrendű lehet az általuk okozott durva pusztítás. Szigetelőanyagot marcangolják, cserepeket mozdítanak és törnek vagy elektromos vezetékeket rágnak szét, ami akár tűzveszélyes is lehet. Gépjárművekben okozott anyagi kártételük szintén megterhelő a tulajdonosok pénztárcájára nézve, nem is beszélve a balesetveszély ily módon történő kialakulásáról. Minimalizálni a költségeket kizárólag az azonnali intézkedésekkel ( befogással vagy kiűzéssel ) lehet. Az idő mindig kritikus tényező még akkor is ha csupán egyetlen egyeddel van dolgunk.

Nyest kiűzés padlásról, falból

Természetéből adódóan imádnak szűk helyeken bujkálni a nyestek. Szűk nyílásokon keresztül jutnak az épületekben, ahol képesek szinte az egészet bejárni. Fából, vagy gipszkartonból leválasztott részek mentén járatokat készítenek maguknak, így szinte az egész ingatlant körbejárják, ha erre a legkisebb lehetőségük megvan. Jellemzően a padlásterekben alakítanak ki maguknak rejtekhelyet, de nem ritka a falban befészkelt egyed sem.

 Nyest kiűzés Ügyfélszolgálat

Telefon: +36 30 230 8595

E-mail: info@nyestkiuzes.hu

További információ a témáról: www.nyestkiuzes.hu