Nyest a házban

Természetéből adódóan a nyest szereti a szük helyeket, járatait és rejtekhelyét is ilyen típusú részeken alakítja ki. Az ember közelében ez azt jelenti, hogy a padláson esetleg beépített tetőterek falai mögött bujkálhatnak. Ezekben az esetekben sokan attól tartanak, hogy az állatok bemerészkednek a lakótérbe. Természetesen ettől nem kell tartani, kizárólag a tartósan lakatlan épületek esetében merészkednek az épület belsejébe. Mit lehet tenni, ha mindez mégis bekövetkezik?

Nyest a házban

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

Manapság a nyestek már nagyon szemtelenné váltak ami az emberekhez való viszonyukat illeti. Nem zavarja őket sem a háziállat, sem az emberek közelsége. Attól viszont semmi esetre sem kell tartani, hogy befekszik mellénk az ágyba, mint egy házi kedvenc. A tisztes távolságot megtartják a számukra veszélyt jelentőktől. Viszont, ha az épületben tartósan nincs mozgás, elhagyatottá válik, akkor bemerészkednek és ott akár a bútorokat is birtokba veszik. Ritkán ugyan, de néha előfordul ez a fajta jelenség.

Nyestkár a házban

Az elhagyatott ingatlanok esetében a nyestek rágásukkal, karmolászásukkal, vizelet és székletürítésükkel teszik tönkre a bútorokat és a berendezési tárgyakat. Mielőtt mindent kidobnának és feltakarítanának, érdemes szakszerű nyest kiűzést végeztetni, hogy többé már ne merészkedjenek vissza az ingatlan közelébe sem. Természetesen nem kizárólag a nyestekre vonatkozik mindez, akár rágcsálók is képesek komoly anyagi károkat okozni az épületekben és a berendezési tárgyakban.

Hogyan jutnak be?

A nyestek képesek egészen kis méretű lyukon átpréselni magukat. Amennyiben nincs ilyen akkor készítenek maguknak egyet. Leleményes állat lévén valahogy mindig megoldják a bejutást. Nyest a házban is jól érzi magát, főleg a kölykei randalíroznak nagy kedvel a háborítatlan területen. Ettől függetlenül az igazi fészkelőhelyük továbbra is valamilyen szük, elzárt részen van az épület más részeiben.

Nyest kiűzése a házból

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595