Nyest járat a padláson

Az utóbbi időben tapasztalható a nyestek „fejlődése”,  leleményességük kezd egészen magas szintre emelkedni. Szinte egészen lehetetlen, rendkívül nehezen elérhető helyekre fészkelik be magukat, vagy csak járkálnak ezeken keresztül. Sokszor a bejutási pontokat is nehéz megtalálni, esetenként lehetetlen. Aggódni azért nem kell, mindig van szakszerű megoldás, még akkor is ha nehezen hozzáférhető helyen rejtőzködnek.

Nyest járat a padláson – nyest járat a falban

Napjainkban már nem ritka, hogy két fal között, például régebbi építésű ikerházak réseiben kúsznak-másznak. A száldeszka, ereszalja dobozolása szintén egyre gyakoribb célpont a nyest számára. Itt nem kizárólag búvóhelyét alakítja ki, hanem az épület más részeibe is eljuthat könnyedén. Amint képessé válik az épületet így körbejárni, szinte bármelyik szobában megjelenhet a falban, főleg a beépített tetőteres lakások és családi házak esetében.

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

Ezeken a példákon kívül előfordulhat még az a klasszikus helyzet amikor a nyest a padláson érzi jól magát, de mégsem a szokványos térben, hanem az alatt. Igen, az épület szerkezeti kialakítása lehet olyan amikor légrés van a födém és a padló között.

Nyest járat a padláson – rejtekhelyek és járatok kezelése

Minden búvóhelyet és járatot fertőtleníteni szükséges, valamint teljes egészében kiűzőszerrel kell kitölteni a teljes teret. Ami kimarad ott a nyestek továbbra is megtelepedhetnek adott esetben. A nyest kiűzés folyamatáról bővebben is olvashat. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a szabad és háborgatás mentes padlások helyett miért választják gyakran a rendkívül szük épületrészeket ezek a kisemlősök. Természetéből adódóan a nyest szereti a szük helyeket, járatait és rejtekhelyét is ilyen típusú részeken alakítja ki. Az ember közelében ez azt jelenti, hogy a padláson esetleg beépített tetőterek falai mögött bujkálhatnak.

Az ilyen részek döntő többségében gipszkartonnal, vagy fával vannak leválasztva. Természetesen az állatok hangos dübörgése, szaladgálása és játéka nagyon közel van az emberi lakótérhez, hiszen csak egy viszonylag vékony elem választja el az embert és hívatlan vendégét egymástól. Mindez lehetetlenné teszi az éjszakai pihenést, de még napközben is kifejezetten idegesítő tud lenni. Néhányan kifejezetten depressziós állapotba kerülnek mire megszabadulnak a betolakodótól, másokat egyáltalán nem zavar a dolog. A kártételétől viszont mindenki egyaránt fél.

Mekkora lyukon fér be a nyest?

mekkora lyukon fér be a nyest

A nyestek egészen kicsi lyukon, vagy nyíláson is beférnek, de sok esetben még erre sincs szükségük. Gyakori jelenség amikor egy cserepet megemelve jutnak be az épületbe. Ilyenkor bejutási pontot szinte lehetetlen találni. Természetéből adódóan kedveli a szűk helyeken való kúszást. Rejtekhelyét is itt alakítja ki bizonyos esetekben. Képes akár egy patkánylyuk méretű nyíláson keresztül bejutni az épületekbe.

Hol jut be a nyest?

Az épületbe hol jut be a nyest? Nagyon egyszerű meghatározni a bejutási pontot csak alaposan körbe kell járni az épületet. Méretéhez képest egy kisebb nyíláson keresztül is képes bejutni. Amennyiben ilyet nem találni akkor valószínűleg egy lazább cserép megemelésével lép az ingatlanba. Ez ráadásul a leggyakoribb jelenség, így sem megtalálni, sem megszüntetni nem lehet az érintett pontokat. Hol jut be a nyest a padlásra? Ebben az esetben már könnyebb meghatározni a bejutási pontokat. Általában a hőszigetelésben készítenek járatot, vagy a párazáró fólíát szakítják át. Mindez attól is függ, hogy az épületen belül honnan tudják megközelíteni a padlásteret.

Rejtélyes hangok a házban

Éjszakai rejtéjes zajok, zörejek, hangok a padláson? Kaparászás a gipszkarton falban? Rettentően idegesítő jelenség tud lenni, ha az ember feje fölé valamilyen kártevő költözik. Rendszeres, vagy adott esetben folyamatos kaparászás, dübörgés és idegesítő motoszkálás zavarja a nyugodt pihenést, egyeseknél pedig folyamatos stresszt és akár depressziót is kiválthat. Hogyan lehet kideríteni, pontosan milyen állat, vagy állatok okozzák mindezt? Részletesen a témáról – Mi kaparászik a padláson?

Nyest kiűzés 2 év garanciával. Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595